Du befinner dig här:  / Multimedia / Mungo Jerry – In The Summertime

Mungo Jerry – In The Summertime

Mungo Jerry, brittiskt rockband bildat 1970. Gruppen är mest känd för låten ”In The Summertime” som gav ut samma år som bandet bildades.

Mungo Jerry bestod i första uppsättning av sångaren Ray Dorset, gitarristen Paul King, basisten Mike Cole, Colin Earl på keyboard, och Joe Rush på tvättbräda. Dorset var starkt inspirerad av tidig rock and roll och skiffle (en brittisk variant av blues), och det kom att färga av sig på musiken. Tiden kring bildandet var det ovanligt med blues och folkmusik inspirerade band.

Deras debutsingel, ”In The Summertime”, släpptes våren 1970. Låten blev en mycket stor hit och låg på listorna länge både i England och USA. Innan gruppen hann ge ut sitt första album hade dock både Rush och Cole slutat. Efter ”In The Summertime” kom gruppens popularitet endast att bestå i England. Där hade de hits med bland annat ”Baby Jump” och ”Lady Rose”.

Admin på denna sida...

Kommentera