Du befinner dig här:  / Multimedia / Bee Gees – Massachusetts

Bee Gees – Massachusetts

”Massachusetts” är en låt av Bee Gees, utsläppt år 1967. Skriven av Barry, Robin & Maurice Gibb. Robin Gibb sjöng själv solo på den här låten. Det visades senare på deras 1968 album, Horisontell https://apoteksv.se/. Det var deras första nr 1 hit i Australien och Storbritannien, och så småningom blev en av de bäst säljande singlarna genom tiderna, som säljer över fem miljoner exemplar världen över. När Bee Gees skrev låten, hade de aldrig varit i Massachusetts. Låten är skriven på Regis Hotel, New York under en turné i USA. Låten var tänkt som en motpol till flower power anthems av tiden som ”Let’s Go to San Francisco” och ”San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)”.

Admin på denna sida...

Kommentera